Limetková babka z remosky
Potřebné ingredience
TĚSTO: 240 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 90 g mléka, 40 g másla, 30 g cukru, 1 vejce, špetka soli; * NÁPLŇ: 35 g změklého másla, 35 g hnědého cukru, kůra z 1 limetky (bio), špetka kardamomu; * POLEVA: 50 g moučkového cukru, 20 g pomazánkového másla (nebo žervé, lučina, mascarpone ...), 8 g limetkové šťávy, (strouhaná limetková kůra na ozdobu)
Postup přípravy
Pečeno ve formě 25x15 cm (vnitřní rozměr 23x13 cm) a ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Ze všech surovin na těsto vymíchat hladké pružné těsto a nechat nakynout na dvojnásobek (cca 1 hodinu).
Mezitím si připravit máslovou náplň - máslo rozpustit a vmíchat do něj ostatní suroviny.
Nakynuté těsto rozválet na obdélníkový plát o síle cca 0,5 cm, potřít máslovou náplní a zarovolat do úzkého závinu.
Závin nožem podélně rozříznout a obě části zatočit do copu.
Těsto vložit do formy a nechat dokynout (cca 30 minut).
Péct v remosce cca 35 minut (hlídat a v přpadě potřeby povrch včas přikrýt alobalem).
Po upečení nechat vychladnout na mřížce.
Mezitím připravit polevu - pomazánkové máslo utřít s cukrem do hladka a naředit limetkovou šťávou.
Polevu natřít na vychladlou buchtu.
Ze všech surovin na těsto vymíchat hladké pružné těsto a nechat nakynout na dvojnásobek (cca 1 hodinu). Připravit máslovou náplň - máslo rozpustit a vmíchat do něj ostatní suroviny.
Nakynuté těsto rozválet na obdélníkový plát o síle cca 0,5 cm, potřít máslovou náplní a zarovolat do úzkého závinu.
Závin nožem podélně rozříznout a obě části zatočit do copu.
Těsto vložit do formy a nechat dokynout (cca 30 minut).
Péct v remosce cca 35 minut (hlídat a v přpadě potřeby povrch včas přikrýt alobalem). Po upečení nechat vychladnout na mřížce.
Mezitím připravit polevu - pomazánkové máslo utřít s cukrem do hladka a naředit limetkovou šťávou. Polevu natřít na vychladlou buchtu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé